Turitrøen Hyttevel

Godt fellesskap på fjellet

Området rundt oss
Etnedal har rundt 1400 innbyggere, men nærmere 2450 hytter (2016). I "hovedstaden" Bruflat finnes kommuneadministrasjonen, lege, politi, Annas Kafé, bibliotek med PC-tilgang, bensinstasjon og dagligvarebutikk.
I vårt nærområdet finnes tre andre velforeninger:
Espelifjell Hytteforening (som vi samarbeider med om skirennet), Ølslykkja Hytteforening og Åsletta Velforening. De to sistnevnte ligger på seterområde inn mot Åslettatjernet. Selve Espelifjell ligger på 972 m.o.h. og gir oss nydelig syn mot Synfjell, Skaget og nordre og søndre Langsua. Espelifjell er et av Etnedals beste utsiktspunkter. Bjørgovarden er områdets høyeste punkt med sine 1139 m.o.h. Her finner du den mest vidunderlige utsikt mot Hemsedalsfjella, Golsfjellet og Jotunheimen.
Det er flott å sykle på noen av de mange grusveiene. En fin tur er å sykle veien over til Danebu. Passerer flere vann, Kivoset og Aurdal Fjellkirke og passer Damtjern og ta opp til venstre til Danebu.
Det er bare å nyte.
Området er ikke rasutsatt, men man må alltid være oppmerksom når man ferdes i fjellet. Følg fjellvettreglene. Det er gode turstier inn til
Stiklingsfjell, Nordfjellstølen, Tobakkshuset og Bjørgovarden, men ikke alle er merket. Skiløypene blir kjørt opp av Aurdal og Kruk Løypelag. Pga. vanskelig overgang fra Aurdalssiden, må det være godt med snø før løypene kan kjøres opp. Det blir kjørt opp tidligløype på veien fra Rundhaugseter til Skjenangen. Forøvrig kjøres løypene frem til uken etter påske. Dette er væravhengig. Det arbeides i øyeblikket å tilrettelegge for en ny trassé på sør- og østsiden av Flævann opp til den første varden. Mer om dette kommer.
Det er fisk stort sett i alle vann, unntatt nærvannene. Har man små barn anbefales en tur til
Ølslykkjabekken. Fisk med markstang, garantert bekkeørrett. Skal du dra de store fiskene, bør du ta turen til den ande siden av dalen, nærmere bestemt Lenningområdet. Jo lenger unna traffikert vei, jo større er sjansen til å dra "den digre ørretten". Husk fiskekort.
God tur, og ta vare på naturen
.

KobbernattFjelletvinter_1

Stikart

Disse to kartene finner du på stien "Langvann rundt". Stikart 1 står sørvest for Langvann. Stikart 2 står på høyden vest for Langvann, rett etter den første stigningen. Rundløypa starter fra Gamle Sætervegen sørvest av Langvann og ender ca. 300 m lenger ned i Gamle Sætervegen. Artig tur for barna.

Stikart 1

Stikart 2